לאחר הלידה
את חשה הקלה, התינוק משחרר את כתפיו, מחליק לתוך ידים אוהבות ומיד לחיקך, עורו צמוד לעורך. הוא פוקח את עיניו בהתפעלות משתאה ונושם לראשונה את אוויר העולם. ברגע הקסום – הניסי הזה, הזמן כאילו עומד מלכת, ואת מחליפה תפקיד ונולדת להיות אם, ובאותו רגע אתה הופך לאב.בלידה ביתית, הסביבה מאפשרת לכם לחוות את החוויה החזקה והמשמעותית הזו ללא הפרעות. התינוק נח על בטנך, את חשה את חום גופו והוא חש, שומע ומריח אותך. את מחבקת אותו והוא רגוע בתוך תחושת הבטחון שנוכחות אימא ואבא מקנים לו. ברגעים הראשונים לאחר הלידה, השלייה עדיין מספקת לילוד את החמצן לו הוא זקוק. הילוד נושם את הנשימה הראשונה, הראות מתמלאות באוויר, הנוזלים בנאדיות מתנקזים אל הנימים, במערכת הדם המחזור הקטן משנה את תפקודו ואת כיוון זרימת הדם המחומצן אל הלב ומחליף את תפקידה של השלייה. כל השינויים המשמעותיים האלה קורים בו זמנית עם הפרשה הורמונאלית של אדרנלין , אוקסיטוצין ואחרים הגורמים לך ולתינוק לחוש מאוחדים ומרוכזים במשימת ההישרדות הבסיסית- לפנות את הנוזלים ממערכת הנשימה, לנשום, להתחמם, להיאחז זה בזו ולינוק.
בתנאים האלה, כאשר הילוד ינשום בחופשיות ויחל לחפש אחר הפטמה, הגירוי ההורמונאלי להפרשת האוקסיטוצין יגרום לחידוש התכווצות הרחם, והפרדות השלייה תתרחש באופן טבעי, ללא צורך בתרופות לכיווץ הרחם.
בדרך כלל, התינוקות יונקים במהלך השעה הראשונה, ונרדמים לשעה שעתיים. את ההפרדה וניתוק השורר (חבל הטבור) תבצע המיילדת בתנאים סטריליים, כשתבקשי. התינוק ייבדק , יישקל ויולבש. כאשר תבקשי להתפנות, לקום ולהתרחץ. כשתחזרי אחרי המקלחת לנוח במיטה הזוגית, התינוק יתכרבל בחיקך, ואביו יוכל להצטרף לחגיגה. המיילדת תנסה להתאים את עצמה לצרכי היולדת, תוך מתן מקום של כבוד לאינטימיות בין בני הזוג והילוד. חווית ההתאהבות הזו תלווה אתכם למשך כל חייכם ותעצים את הקשר בינכם. התינוק יגדל ויתפתח לילד אוהב ובטוח בעצמו שיעביר את מסר האהבה גם בעתיד לילדיו.
המיילדת תישאר עם האם והתינוק לאחר הלידה בהתאם לנדרש (שעתיים – שש שעות ) תתמוך בהנקה, תבדוק התכווצות רחם, כמות דימום ונזק לרקמות (תתפור קרע על פי הצורך).
המעקב והליווי ימשיכו גם בימים אחרי הלידה-
המיילדת תדריך את היולדת לבדוק כיווץ של הרחם, כמות דימום תקינה, טיפול להבראה של הרקמות, ותסביר למקורבים את חשיבות התזונה והמנוחה של היולדת בזמן משכב הלידה.
בדיקת רופא ילודים תוך 24 שעות מהלידה.
מתן ויטאמין K בזריקה לשריר הירך או בשתיה דרך הפה. (במתן דרך הפה יש לחזור על המנה בגיל שבוע ובגיל חודש)
הטפול בתינוק,
מעקב אחרי חיוניות, יעילות ההנקה, הפרשות, מעקב אחר צהבת ילודים.
בדיקת דם לסקר ילודים (PKU) בגיל 36 – 72 שעות מהלידה. קריאה נוספת בדיקת סקר יילודים
במשכב הלידה, הנמשך כשישה שבועות, תמשיכו להתייעץ ולקבל תמיכה מהמיילדת בכל בעיה שתעלה.
המיילדת תספק את כל המסמכים הנדרשים לרישום הילוד במשרד הפנים.