לידה בעיניים סיניות- וטפול שיאצו וטווינה בלידה
תוך תהליך התפתחות הלידה האישה משנה את התנהגותה. קצב הנשימה, התנועה והיציבה, הקולות מובילים את היולדת דרך שלבי מחזור החיים: אדמה, מתכת, מים, עץ ואש, המתאפיינים:
פאזת האדמה- קינון –ארגון הבית לקראת הלידה והתינוק, התמסרות שקטה לקצב הצירים, דימום קל ויציאת הפקק הרירי.
פאזת המתכת- איסוף נתונים קבלת החלטות, השלמה ופרידה מההיריון, התפנות מהפרשות מעיים ונשימה מודעת ומחזורית.
פאזת המים- חששות וחרדה, התגמשות שרירי האגן, מחיקה של צוואר הרחם וירידת מי השפיר.
פאזת העץ- התמודדות עם הכאב, תסכול, הקאות ובחילות, שקיעה והתברגות הילוד לאגן ופתיחת צוואר הרחם.
פאזת האש – בו היולדת חשה בעוצמתה ובחום גופה ודוחפת את הילוד ומשחררת אותו ממנה וכמובן הרגש המלווה אותה הוא שמחה.
לאחר לידת התינוק השלב האחרון של הלידה, חזרה לשלב האדמה- התבוננות והתאהבות ברך הנולד תוך הפרדות השלייה ופליטתה, דימום, התכווצות הרחם וההנקה.
עם התפתחות תהליך הלידה, המיילדת בעזרת שיאצו – לחץ בעזרת האצבעות בנקודות לחיצה הממוקמים על המפה האקופרסורית, מעודדת את הזרימה הטבעית של התפתחות הצירים. המגע והתנועה מאפשרים לכוחות היין המופנמים והשקטים לזרום ולהשתנות ליאנגיים- מוחצנים וקולניים.
בלידה, במידה והיולדת מעדיפה להסיר את הבגדים או להיכנס לג'קוזי , העיסוי נעשה בעזרת שמנים ארומטיים, תוך ליווי היולדת בתנועה או בתנוחות שהיא בוחרת.
לאחר הלידה,סידרת טיפולי שיאצו עשוייה להקל על ההחלמה וההתאוששות של היולדת, טפול בכאבי גב, כתפיים וצוואר, תמיכה בהנקה ביצור ובזרימת החלב, הקלה על הדכדוך והמתח הנפשי עד מניעה דיכאון שלאחר הלידה. מומלץ לחזור ולהמשיך בסדרת טפולים קבועה אחת לשבוע למשך כחודש עד ששה שבועות שתאפשר לאם זמן איכות, להתפנות לעצמה ולטפל בצרכיה, להירגע ולנוח.
במהלך הטיפולים ניתן גם לשלב יעוץ תזונתי, יעוץ לפעילות גופנית, תנוחות לתרגול מתיחת מרידיאנים (צ'י קונג ) ולאורח חיים בכלל, שגם הם עשויים להוביל להתפתחות בטחון עצמי ושלווה.
הדרכת ההורים לטפל בשיאצו בתינוק (עיסוי תינוקות) עשויה לתרום לחוויה המשפחתית, של מגע תומך ואוהב, תוך הגדרת גבולות הגופנפש של התינוק.