שאלות נפוצות

ההחלטה ללדת בבית היא אישית משפחתית וקורית בתחילה אצלך ובהמשך מתגבשת  בתהליך הדדי עם המיילדת.

לרוב במועד שבין שבוע 24 לשבוע 34.

ההחלטה אפשרית לאחר בסיום כל הבדיקות הבסיסיות, בשבוע 24, אחרי סקירת אולטרה סאונד , שלילת סוכרת הריונית ושאר בדיקות הדם עד לשלב הזה.

הבירור יאפשר  לנו צפי לגבי בריאות האם והעובר והגדרת האם כבריאה עם עובר בריא המתאימים ללידת בית. יתכנו ספקות  היכולות להיפתר בהמשך, לדוגמה חשד לעובר קטן  או אנמיה אצל האם. כמו כן יכולות להופיע בעיות בהמשך שלבסוף לא יאפשרו לידת בית. כמו אנמיה עקשנית, עובר גדול מידי, תרבית שתן או תרבית נרתיקית ל  GBS – – חיידק סטרפטוקוק אצל האם. מצג עכוז בתחילת לידה ועוד.

רצוי להגיע למיילדת עד שבוע 34 כדי שיהיה זמן לתהליך הכנה ללידת הבית שכלולה בו היכרות וקשר בינך לבין המיילדת. למרות שישנם מקרים שלפי שקול דעתה של המיילדת, ההחלטה על לידת בית תהיה גם  בשלב מאוחר יותר.

לקריאה נוספת בהחלטה על לידת בית תחת מידע ליולדת.

המיילדת תוכל לייעץ ולכוון לפי הצורך ולזהות מתי הלידה בבית אינה אפשרית. הליווי הכולל התייחסות למכלול הגופני, הרגשי והרוחני, כולל הכנה ללידה, לטיפול בתינוק, להורות, מיניות וזוגיות.

כאשר ישנה החלטה ללידה בבית חולים, לעיתים מיילדת הבית תמשיך את תהליך ליווי ההיריון ואף ליווי ללידה בבית חולים ולאחריה. * לקריאה נוספת במידע ליולדת באתר

לא כל מי שרוצה בלידה טבעית חייבת ללדת בבית. אם את בוחרת בלידה טבעית, ונמצאת במקום המאפשר לך חופש בבחירה אמיתית ויחס של כבוד לבחירתך, מקום בו את מרגישה בטוחה, מוגנת ורגועה, הרי שבחירתך תואמת את דרכך. לידה בבית מאפשרת את כל אלה, ללא צורך במאבק, ללא הסתמכות על המזל ובלי יציאה מהמרחב המוכר והבטוח.

ההתקשרות עם המיילדת יוצרת מחויבות הדדית לשיתוף פעולה. יתקיימו פגישות, ביקור בית, ושיחות טלפון לפי הצורך. המיילדת בכוננות ללידה שלך החל משבוע 37 ועד לשבוע 42 בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

המיילדת מתחייבת להגיע אליך בלידה פעילה ולהישאר להשגחה לאחר הלידה לפי הצורך. אם אין באפשרותה להגיע, היא תדאג להגעתה של מיילדת אחרת, חברת אמה"י.

היא תעזור לך בצעדייך הראשונים בהנקה והורות, תבדוק, תנחה ותעזור בטיפול הראשוני בתינוק. היא תבוא לבקר אותך אחרי הלידה, תבדוק אותך ואת התינוק, תשמע ממך מה הקשיים ותעזור לפי הצורך.

המיילדת תתלווה אליך לבית חולים כשיעלה הצורך, ושם תתמוך בבחירתך, תמשיך בליווי הפיזי ורגשי ותייעץ לך על פי מיטב יכולתה.

ההחלטה על לידה בבית מחייבת את כל השותפים. היולדת תידרש לחתום על "טופס הסכמה ללידה בבית" על פי הנחיות משרד הבריאות. כמו כן, ישנה התחייבות כספית, בהתאם לדרישותיה ותנאיה של כל מיילדת, הנקבעת ומוסכמת מראש.

היולדת נדרשת לעמוד בסטנדרטים שנקבעו בהנחיות של משרד הבריאות, לבצע את הבדיקות והמעקב, ולדווח למיילדת על כל שינוי או חריגה מבריאות תקינה.

תהליך הלידה הטבעית אינו מנסה להעלים את הכאב בשל ההבנה של תפקידו בתהליך. הכנה ללידה, הכרת התהליך, הבנת הזרימה ההורמונאלית, בניית אמון בגוף, יצירת מאזן רגשי והתמודדות עם פחדים יוצרים את הבסיס האיתן לקבלה בריאה של הכאב בלידה.

יחד עם זאת, כאשר היולדת אינה מוגבלת בתנועה ותנוחה, נמצאת בסביבה מוכרת ומלווה בתמיכה מתאימה, תנאים אלו נמצאו מקלים ביותר על תחושת הכאב.

בנוסף- שימוש במים ולידה במים, שימוש בידע האינסטינקטיבי שבכל אישה, פרטיות, שקט, טיפול בפחדים וחיזוק האמונה מאפשרים לזרימה הורמונאלית, הכוללת אנדורפינים- משככי הכאב הטבעיים.

כשהמיילדת מזהה בעיה בלידה, היא תעשה הערכה אם יש צורך בהמשך מעקב, התערבות  או צורך לעבור לבית חולים להשגחה/התערבות רפואית.

הנסיעה באמבולנס או ברכב פרטי, בהתאם למצב, ובליווי של המיילדת.

המיילדת תבצע הערכה ותטפל בהתאם לצורך:

ישנם קרעים המתאחים ללא התערבות

קרעים גדולים או/ומדממים יתפרו ע"י המיילדת

קרעים מורכבים או/ו חשד למעורבות סיבי הספינקטר של פי הטבעת, יתפרו ע"י רופא/פרוקטולוג בבית חולים.

אם הלידה הסתיימה בשלום בבית, לאם ולתינוק שלום, אין צורך לפנות לחדר לידה. המשך המעקב  ע"י המיילדת ורישום הילוד במשרד הפנים בעזרת הניירת שתספק המיילדת. מומלצת בדיקת רופא ילודים בסמוך ללידה.

אם בכל זאת בחרת לפנות לבית חולים, עלייך להגיע בתוך 24 שעות. ביטוח לאומי מחייב אשפוז של 12 שעות, שבסופו תוכלי לקבל את מענק הלידה.  בזמן האשפוז ייבדק התינוק ע"י רופא ילודים.

הבדיקה הראשונית וציון האפגר נעשה ע"י המיילדת. מומלצת בדיקה ע"י רופא ילודים בבית היולדת, בקופ"ח או בחדר לידה אם זו בחירתך.

המיילדת תספק לך רשימה שתעזור לך להתכונן לזמן הלידה ולתקופה שאחרי הלידה. אם ברצונך ללדת במים תצטיידי בבריכה מתאימה ובציוד נלווה. כדאי לך להכין גם תיק עם ציוד לאשפוז בבית חולים במקרה של מעבר הלידה לחדר לידה.